8 motive pentru care sa alegi incaltaminte din piele naturala pentru copii

Incaltaminte din piele naturala pentru copii

Pielea naturala este un material folosit pentru confectionarea incaltamintei de mii de ani, datorita caracteristicilor sale, precum durabilitatea, rezistenta, confortul oferit in purtare, dar si simplitatea intretinerii. Tocmai datorita acestor caracteristici, pielea naturala reprezinta materialul ideal pentru confectionarea incaltamintei pentru copii. 

Desi poate uneori, ca si parinte, te gandesti ca picioarele celor mici cresc repede si nu merita investitia intr-o pereche de pantofi de piele, exista suficiente motive pentru ca alegerea sa fie facuta in favoarea incaltamintei de piele. 

Incaltamintea de piele se potriveste perfect 

Datorita proprietatilor elastice, incaltamintea din piele naturala se potriveste perfect pe orice tip de picior. Indiferent ca cei mici au piciorusele mai inguste sau mai largi, o pereche de ghete de copii din piele naturala va reusi sa se muleze dupa forma piciorului, oferind confort optim in timpul purtarii.

Pielea este un material respirabil

O alta caracteristica a pielii naturale este respirabilitatea. Fiind un material natural, va permite picioarelor sa respire, sa nu se supraincalzeasca, oprind formarea de mirosuri neplacute. Acest lucru se datoreaza aerului ce trece prin material. Cei mici vor avea piciorusele protejate de frig, nu vor transpira si se vor simti comod intreaga zi.

Pantofii de piele sunt durabili

Un aspect important al pielii este durabilitatea, tocmai de aceea este unul dintre cele mai vechi materiale folosite pentru incaltaminte. Chiar daca cei mici vor purta zilnic incaltamintea de piele, vor alerga, vor intra in toate baltile si se vor lovi de pietre, aceasta vor rezista un timp mai indelungat. 

Ofera un confort sporit 

Fiind un material flexibil, o pereche de cizme din piele pentru copii le va oferi celor mici un grad ridicat de confort in timpul purtarii. Conformandu-se formei piciorului si mulandu-se pe acesta, cizmele din piele vor fi extrem de confortabile chiar daca sunt purtate ore in sir. 

Este usor de intretinut

Pantofii din piele naturala vor fi mult mai usor de intretinut, datorita durabilitatii acesteia. Chiar si cei mici vor putea invata sa le curete singuri. Prin simpla curatare regulata de praf si folosirea unor spray-uri sau creme speciale pentru piele pentru impermeabilizarea pantofilor, acestia vor rezista o perioada mai lunga de timp. 

Se potrivesc oricarui stil

Alege o pereche de pantofi pentru copii din piele naturala si cu siguranta vei reusi sa o integrezi in orice tip de tinute. Fie ca optezi pentru pantofi sport, fie catre unii mai eleganti, vei reusi sa-l multumesti pe cel mic, atat din punct de vedere estetic, cat si confortabil.

Pielea este un material eco-friendly

Fiind un material natural, pielea se incadreaza cerintelor de materiale eco-friendly, ce nu necesita substante daunatoare in timpul prelucrarii ei. De asemenea, cei mici vor putea purta ghetele din piele naturala fara a te stresa ca pentru productia lor s-au folosit substante toxice, ce pot afecta pielea picioruselor copiilor. 

Senzatia purtarii unor pantofi de piele este incomparabila

Probabil un motiv care nu convinge pe toata lumea, il reprezinta senzatia oferita de o pereche de pantofi de piele. Pielea naturala are un aspect elegant, luxos, multumeste orice doleante si in plus, are un miros natural, chiar revigorat. 

Incaltaminte din piele pentru copii

Cum sa alegi o pereche de incaltari de piele potrivita pentru copilul tau?

Daca ai reusit sa te convingi de faptul ca pielea este unul dintre materialele ideale pentru pantofii copilului tau, atunci trebuie sa stii ca alegerea unei perechi potrivite nu este tocmai dificila. 

In primul rand trebuie sa tii cont de tipul de incaltari pe care doresti sa le achizitionezi. Daca ai nevoie de pantofi pentru primavara-vara, cu aspect elegant sau casual, ori de ghete sau cizme pentru perioada rece, orienteaza-te catre modele potrivite sezonului respectiv. 

De asemenea, poti sa ai in vedere ca modelul ales sa fie unul simplu sau imblanit, pentru cat mai multa caldura pe timp de iarna. Cei mici cu siguranta vor aprecia piciorusele calde atunci cand sunt afara in zapada.

Un alt aspect de care sa tii cont, il reprezinta modelul pantofilor. Poti alege modele de interior, tip sandale, inchisi, sport, ghete impermeabile sau cizme imblanite, simple, negre, albastre, roz, rosii, galbene, mov, verzi, portocalii, cu imprimeuri leopard, cu printuri bogate si versatile, cu inchizatoare cu scai, sireturi, fermoare, slip-on.  

Un ultim aspect extrem de important il reprezinta marimea potrivita. Incaltamintea pentru copii trebuie sa fie cu cel putin jumatate de numar mai mare pentru cat mai multa libertate de miscare. De cele mai multe ori, pielea naturala se lasa dupa cateva purtari, iar cel mic va beneficia de un confort sporit in timpul purtarii pantofilor.

Vezi colectia de incaltaminte din piele disponbila in magazinul nostru.